-200 gr ciocolata menaj sau ciocolata neagra
-250 ml lapte
-500 ml frisca lichida
-150 gr zahar
-3 galbenusuri
-1 fiola esenta de rom (optional)
Mod de preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o crema fina ,adaugam treptat si laptele...Transferam compozitia astfel obtinuta intr-un vas cu fund dublu...sau intr-un vas ce poate fi pus pe baie de aburi..O lasam pe foc pana incepe sa se ingroase..in tot acest timp trebuie amestecat continuu..
Intr-un vas antiaderent...turnam 150 ml de frisca lichida si ciocolata taiata bucati ,iar vasul il punem mai apoi la foc mic..pana se topeste ciocolata...
Compozitia rezultata o turnam peste compozitia de galbenusuri...dupa care lasam sa se raceasca bine...
Mixam restul de 350 ml frisca lichida...apoi o amestecam cu galbenusrile/ciocolata si esenta de rom...
Se lasa la frigider cateva ore, daca folositi o masina de inghetata...la fel procedati si cu vasul masinii de inghetata il lasati la congelator cel putin 12 ore inainte.
Daca nu aveti masina de inghetata ,compozitia o puneti in caserola...dupa care o scoateti din 30 in 30 minute..si o mixati bine..
Se serveste simpla sau cu diverse topping-uri...preferatul nostru fiind cel de caramel..:)
Ce bine arată,este una dintre preferatele mele.😘
RăspundețiȘtergere