27 aprilie 2008

Plantele in lupta cu cearcanele


Lipsa somnului, fumul de tigara, oboseala excesiva sau anumite afectiuni sunt doar cateva dintre cauzele care duc la aparitia cearcanelor.
Intrucat este destul de greu sa scapam de ele, produsele cosmetice anticearcan si folosirea plantelor medicinale sunt binevenite. Anticearcanele servesc la mascarea cearcanelor, dar, doar daca sunt aplicate corect!
Ele sunt, de obicei, mai eficiente decat fondul de ten, servind in acelasi timp si la mascarea altor mici imperfectiuni ale pielii, cum ar fi urmele de cosuri si petele de culoare. Aceste substante nu trebuie sa fie nici prea uscate, pentru a nu accentua ridurile, nici prea grase. Astfel, anticearcanul trebuie sa fie mai deschis decat fondul de ten, pentru a masca zonele de umbra ale fetei. Aplicati anticearcanul in mici puncte, sub ochi, chiar pe cearcane pentru a le masca, la colturile gurii pentru a estompa ridurile, pe pleoape - daca ochii sunt intunecati.
Specialistii recomanda sa imbinati, cu atentie, nuanta fondului de ten cu cea a anticearcanului. Nuanta acestuia trebuie aleasa dupa aplicarea fondului de ten, deoarece acesta din urma ascunde si el o parte din cearcan. Alegeti o nuanta mai rosiatica pentru cearcane cu tendinta verzuie; nuanta care bate spre galben este potrivita pentru cearcane cu tendinta albastru-violet.
In fiecare seara aplicati pe ochi, timp de 15-20 de minute, comprese inmuiate in infuzie calduta de tei sau albastrele - o lingurita de planta la 200-250 ml apa. Dimineata, treziti-va cu o jumatate de ora mai devreme si puneti pe fiecare ochi cate o feliuta de castravete rece (din frigider), fara coaja, si lasati sa actioneze 15-20 de minute. Consumati zilnic 2 litri de apa minerala, daca este posibil, alternand sortimentele. De asemenea, plimbati-va cat mai mult prin paduri sau parcuri linistite. Aerisiti cat mai bine camerele, in special dormitorul, dimineata (daca se poate inainte de ora 7) si seara (dupa ora 21).
Cataplasmele cu infuzie de flori de albastrele au, de asemenea, efecte benefice in lupta cu cearcanele.

Sursa:www.rpnduldesibiu.ro

Incaltamintea necorespunzatoare provoaca dureri de spate si bataturi


Durerile de spate pot fi influentate, mult, atat de tinuta dumneavoastra cat si de incaltaminte. Daca purtati pantofi sport, legati intotdeauna sireturile. Daca pantofii vor fi purtati cu sireturile dezlegate, veti fi nevoiti sa va indoiti degetele de la picioare, in asa fel incat sa puteti prinde talpa, transmitand tensiune prin picioare, in spate, si astfel, vor aparea si durerile. In general sunt patru tipuri de pantofi sport: cei care asigura stabilitatea piciorului, pantofii sport pentru relaxare, pantofii sport usori si cei cu talpa cu crampoane. Pantofii pentru stabilitate se recomanda persoanelor care merg, apasat, pe degetele din fata, deoarece, datorita rigiditatii lor, diminueaza aceasta tendinta. Chiar daca sunt mai grei, acestia au o durabilitate mai mare. Sunt buni si pentru persoanele cu platfus. Pantofii cu talpa moale sunt indicati per­soanelor cu picioare rigide si imobile, care nu arcuiesc piciorul in timpul mersului. Ei asigura mobilitatea piciorului, fiind ideali si pentru arcuirea foarte mare a talpii. Incaltamintea pentru sportul de perfor­manta este mult mai usoara decat cea standard, adaptandu-se la orice tip de suprafata. Este foarte buna si pentru jogging, unde este nevoie de pantofi care sa nu aduca un surplus de greutate corpului. Incaltamintea cu cram­­­poane este indi­cata pentru alergatul pe teren cu denivelari.
Daca preferati pantofii cu toc, alegeti cu grija tocurile. Toti pantofii cu tocuri inalte pot cauza probleme, dar, tocurile-cui sunt cele mai daunatoare. Acestea curbeaza partea inferioara a spatelui, schimba pozitia intregului corp si incordeaza muschii de la picioare. Recomandati sunt pantofii moi, confortabili, cu un toc nu mai mare de 2,5 cm. Acestia sunt cei mai potriviti pentru mersul pe jos. Daca doriti, totusi, sa purtati uneori si pantofii mai eleganti, alegeti o pereche cu tocuri mai mici de 5 cm si incercati sa nu stati in picioare prea mult timp. In caz contrar, daca obosesc muschii gambei va fi ingreunat si mersul. Specialistii spun ca cel mai bine tolerat este tocul de trei-patru centimetri, ideal pentru serviciu sau plimbari. Cu cat inaltimea tocului creste, cu atat oasele sunt obligate sa suporte o parte mai mare din greutatea corpului. De exemplu, un toc trecut de sapte centimetri poate duce la aparitia varicelor si a entorselor. Din aceasta cauza, se recomanda ca incaltamintea cu tocuri inalte sa fie purtata numai la ocazii. Pentru a menaja incaltamintea, se recomanda purtarea, alternativa, a mai multor perechi de pantofi. Si deosebit de important este ca aceasta sa fie si comoda pentru a nu aparea bataturile, care sunt asa de suparatoare.
Cauzele bataturilor sunt diverse. Una ar fi pantofii nepotriviti. Daca pantofii sunt prea mici, acestia strang piciorul, marind astfel presiunea. Daca sunt mari, piciorul aluneca si se freaca de pantof. De asemenea, si pantofii cu toc nepotrivit pot face bataturi. Pantofii cu toc inalt, de exemplu, pentru ca maresc presiunea asupra piciorului. Bataturile mai pot fi provocate si de frecarea piciorului de o cusatura sau eticheta din interiorul pantofului sau chiar si de sosete care nu sunt incaltate cum trebuie.
Daca aveti un inceput de batatura este bine sa nu o neglijati. Specialistii recomanda urmatoarele: inmuiati picioarele, regulat, in apa caldura si folositi o piatra ponce sau o pila pentru bataturi pentru a reduce marimea acestora. Galbenelele au calitati antiseptice. Seva din tulpina ajuta la vindecarea bataturilor. Inainte de culcare, se tin picioarele in apa calduta timp de 20 de minute. Amestecati o jumatate de cana de faina de orez cu putina apa pana se formeaza o pasta. Aplicati pasta pe batatura si lasati pana se usuca.


Sursa:www.ronduldesibiu.ro