Pentru Blat:
-250 gr biscuiti
-80 gr unt
-zahar optional (4 linguri)
Pentru crema:
-800 gr branza de vaci
-4 oua
-1 cana zahar tos
-150 ml frisca lichida sau smantana
-3 linguri amidon alimentar
-1 esenta vanilie
-razatura unei lamai.
Pentru decor:
-500 gr cirese
-100 gr zahar
-1 plic tort gelee rosu.
Mod de preparare:
Pregatim crusta dupa cum urmeaza:..Biscuitii ii macinam fin la robot...Untul il topim la microunde,dupa care il adaugam biscuitilor macinati in care am adaugat si zaharul ..amestecam bine cu o lingura...
Tava rotunda cu peretii detasabili si cu diametru de 26 cm,se unge cu unt...apoi se aseaza compozitia formata din biscuiti si unt topit,apasand foarte bine,pana devine o crusta uniforma pe toata suprafata,chiar si pe pereti....Incingem cuptorul si bagam tava la cuptor pentru 10 minute..
Intre timp pregatim crema de branza...Branza de vaci se lasa sa se scurga bine de zeama..apoi se mixeaza pana devine fina,adaugam pe rand zaharul,amidonul ,smantana,esenta de vanilie si razatura de lamaie..mixam bine pana devine o compozitie cremoasa..,pe rand se adauga cate un ou,se continua mixarea pana la incorporarea totala....
Se toarna compozitia in tava peste blatul din biscuiti...se niveleaza bine pe toata suprafata,dand forma la cuptor pentru 40-50 minute la foc moderat..pana marginile cremei de branza raman ridicate si mijlocul este inca moale..,iar cand miscati de tava,acesta sa tremure inca..:)
Pregatim jeleul de cirese ce urmeaza a fi pus deasupra cheesecake-ului...
Ciresele se spala bine se curata de codite si samburi...se pun intr-un vas impreuna cu zaharul, se amesteca bine pana isi lasa zeama...apoi se pune pe foc,lasandu-se sa fiarba cateva clocote...(se ia spuma formata in timpul fieberii..)..Luam vasul de pe foc..si punem gelatina...
Turnam jeleul de cirese peste cheesecake...dupa care dam la rece..pana se intareste gelatina..
Se portioneaza si se serveste..:))