Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -500 gr zmeura -150 gr zahar pudra -1 iaurt simplu (200-300 gr)(am folosit Napolact) -2 albusuri -200 gr smantana.
Mod de preparare: Spalam bine zmeura ...
Adaugam zaharul pudra..
Se pune in blender,mixand foarte bine..
Treptat adaugam iaurtul si smantana..
Separat batem albusurile pe baie de abur,dupa care le adaugam compozitiei de zmeura..,amestecandu-se bine pana la incorporarea totala..
Se pune vasul la congelator,se scoate din cand in cand la interval de 30-50 minute..si se mai mixeaza..(asta in lipsa unei masini de inghetata)..repetand operatiunea de 4-5 ori.. Se serveste cu topping sau asa pur si simplu....:)..este delicioasa si foarte,foarte aromata..
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -1 kg caise -5 linguri zahar tos(pt tapetat tava) -50 gr unt (pt tava). Pentru Blat: -4 oua -16 linguri lapte -16 linguri ulei sau 100 gr unt topit -16 linguri zahar tos -16 linguri faina -1 praf copt -1 plic zahar vanilinat -razatura de lamaie -putina sare .
Mod de preparare: Spalam si curatam caisele..le scoatem samburii.. Pregatim blatul ce urmeaza a fi pus peste fructe...Ouale le mixam cu sarea,zaharul ,zaharul vanilinat si razatura de lamaie,adaugam laptele si ulei/untul..Faina o amestecam cu praful de copt...apoi o adaugam treptat in compozitia de oua...pana la incorporarea totala..
Tapetam tava cu unt..lasand chiar mici bucatele de unt...presaram zaharul tos pe toata suprafata..peste care asezam caisele taiate in jumatati (cu locul unde a fost samburele in jos...) Punem tava la cuptor pentru 5 minute..pana se caramelizeaza putin, zaharul si fructele.. Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste fructe.. Lasam tava in cuptor 30-35 minute ,la foc moderat..pana blatul devine rumen. Dupa ce s-a racit putin,cu ajutorul unui blat de lemn...rasturnam prajitura...
Se decoreaza dupa preferinta cu zahar pudra,frisca sau ce mai vreti voi...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -5 kg visine -3 kg zahar tos -2 lamai .
Mod de preparare: Visinele se curata de codite,se spala foarte bine,lasandu-se cateva minute in apa rece...dupa care le scoatem samburii..
Se adauga zaharul alternativ cu fructele,(in straturi)..peste care turnam si zeama lamailor..Lasam cateva ore la rece.. (sa-si lase bine zeama..)
Punem vasul pe foc...amestecand din cand in cand..Se fierbe 60 min-90 min.. pana dispare spuma,iar siropul se leaga.. In timpul asta cat fierbe...pregatim borcanele si capacele...le spalam bine ,le lasam sa se usuce ..(eu le asez in tava cuptorului, la foc mic). Cand dulceata este gata..(probam cu picatura pe o farfurie rece,aceasta trebuie sa nu curga..ci sa-si mentina forma)..umplem borcanele si infiletam bine capacele...le lasam cu capacul in jos,20 minute.
Apoi le intoarcem si le acoperim...le tinem asa pana se racesc..(de preferat pana a doua zi).. Le etichetam (optional)..si le depozitam la rece..
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -1 kg cirese -5 linguri zahar tos(pt tapetat tava) -50 gr unt (pt tava) Pentru Blat: -4 oua -16 linguri lapte -16 linguri ulei sau 100 gr unt topit -16 linguri zahar tos -16 linguri faina -1 praf copt -1 plic zahar vanilinat -razatura de lamaie -putina sare .
Mod de preparare: Spalam si curatam bine ciresele..le scoatem samburii.. Pregatim blatul ce urmeaza a fi pus peste fructe...Ouale le mixam cu sarea,zaharul ,zaharul vanilinat si razatura de lamaie,adaugam laptele si ulei/untul..Faina o amestecam cu praful de copt...apoi o adaugam treptat in compozitia de oua...pana la incorporarea totala..
Tapetam tava cu unt..lasand chiar mici bucatele de unt...presaram zaharul tos pe toata suprafata..peste care asezam ciresele.
Punem tava la cuptor pentru 5 minute..pana se caramelizeaza putin, zaharul si fructele..
Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste fructe..
Lasam tava in cuptor 30-35 minute ,la foc moderat..pana blatul devine rumen.
Dupa ce s-a racit putin,cu ajutorul unui blat de lemn...rasturnam prajitura...
Se decoreaza dupa preferinta cu zahar pudra,frisca sau ce mai vreti voi...noua ne place simpla cu zahar pudra deasupra..:)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -500 gr Cirese -500 ml zeama de compot sau apa -5 linguri zahar
-2 plicuri de jeleu(tort gelee de la dr.Oetker,..rosu)
Mod de preparare: Spalam bine fructele,le indepartam coditele...
Se scot samburii cireselor...,(stiu.. asta e partea cea mai grea si migaloasa.)..:D.. anul asta,mi-am achizitionat un dispozitiv de scos samburii..este ideala si usureaza munca..in special cand pregatim dulceata din aceste minunate fructe..cirese sau visine..
Si acum sa revin la desert..:)..Dupa ce am scos samburii,asezam ciresele in forme..(cam jumatate din forma sa fie cu cirese..)
Pregatim jeleul dupa instructiunile de pe plic..respectiv,se pune apa sau zeama de compot (500 ml) , pe foc impreuna cu zaharul si continutul plicurilor...,cand atinge punctul de fierbere..se da deoparte..(nu trebuie sa fiarba)...,lasam putin sa se domoleasca..si turnam peste fructe..
Lasam formele la frigider 2-3 ore...dupa care le rasturnam in farfurii..si decoram dupa preferinta cu fructe,frisca..etc..etc..(daca jeleul, nu se desprinde din forma..,tinem cateva secunde formele in apa calda)
Un weekend frumos sa aveti.!!!...(chiar daca meteorologic se pare ,ca nu va fi.)..:P