-1 kg aripi de curcan
-100 ml ulei masline
-200 ml vin alb
-2 linguri ketchup
-1 lingura mustar
-2 cepe
-5 catei mari de usturoi
-sare,piper alb,seminte de marar,rozmarin,cimbru,curry,boia de ardei dulce sau chili(daca va place sosul sa fie mai iute)
Mod de preparare:
Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se adauga mustarul,ketchup-ul si condimentele...,dupa care se pune uleiul si vinul,amestecand bine compozitia formata...Eu pun toate ingredientele la blender si le mixez bine de tot..
Intr-o punga alimentara se aseaza carnea,turnam amestecul din blender peste carne .Legam punga si o lasam la frigider cateva ore bune...de regula pregatesc de seara,pentru a doua zi..
Intr-o tava sau un vas termorezistent,ce urmeaza a fi introdus la cuptor... se rastoarna continutul pungii,asezam frumos bucatile de carne.
Si dam tava/vasul..la cuptor la foc moderat pentru 1 ora/1 ora jumatate in functie de tipul cuptorului..
Se mai intorc bucatile de carne din cand in cand,iar cu o lingura se pune lichid din tava peste carne ..
Sunt delicioase ,fragede si foarte aromate...:))se servesc cu garnitura de cartofi,orez,legume.. si salata.
Trebuie sa cumpar si eu odata aripi de curcan . Cu siguranta sunt bune.
RăspundețiȘtergerePupici
Bianca,e mult pana cumperi prima data..:)),cel putin asa a fost in cazul nostru..:))
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Pupici..
e ceva ce nu poate fi refuzat daca te serveste cineva cu asa ceva,nu poti zice nu,arata super,felicitari,inghit in sec
RăspundețiȘtergereDanna,sunt fan carne de curcan si eu fac in special aripi,pulpe de sus(superioare), piept de curcan in fel si chip,ma scoate de multe ori din incurcatura daca nu stiu ce sa gatesc...
RăspundețiȘtergereArata extraordinar aripile tale!
@yaya..Cu siguranta nu se poate refuza asa bunatate de carne..:))Iti multumesc pentru vizita...
RăspundețiȘtergereO seara buna!
@Mariana..si noi am devenit fanii lui..:))Multumesc mult pt vizita,te mai astept!!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Arată tare bine!
RăspundețiȘtergereps: Ţi-am lăsat un premiu pe pagina mea. Pupăcesc!
Ionela,multumesc mult pentru vizita si pentru premiu..
RăspundețiȘtergerePup si eu
Weekend placut!
Cu multă plăcere. Ţi-am remarcat azi prăjiturica de pe bucătăraş. yummy rău
RăspundețiȘtergereTare apetisanta friptura... dar si cartofii arata bine!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis..:*,daaa..foarte buni cartofii copti,in special cei noi cu coaja subtire..:)
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa!
Multumesc azi am dat o comanda de 3kg,aripi de curcan azi este buna vestire si se mananca peste,abia astept sa-l fac iar diseara pregatesc aripile pentru a le face maine,sunt sigura ca daca le marinez de azi o sa-mi iasa super dupa reteta data de tine!Inca odata multumesc!
RăspundețiȘtergereCu siguranta o sa-ti placa..:)..Iti multumesc pt vizita..
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!!