-5 kg Capsuni.
-3 kg zahar tos
-3 lamai.
Mod de preparare:
Spalam foarte bine fructele le curatam de codite.. ,dupa care le asezam intr-un vas...alternand un rand de capsuni si unu de zahar..,precum si zeama de la cele 3 lamai..
Se lasa vasul la rece,de preferat la frigider,cateva ore..pana se topeste zaharul..si se formeaza acel sirop..
Se pune vasul pe foc...si se fierbe cam 1 ora..1 ora jumatate...Este fiert atunci cand luam cu o lingura din dulceata formata...o punem in centru unei farfurii..si nu curge,ci isi pastreaza forma..
Intre timp..cat dulceata este pe foc..pregatim borcanele si capacele..le spalam bine..le lasam la uscat,iar cand dulceata este aproape fiarta...,asezam borcanele in tava aragazului,lasandu-le sa se incalzeasca bine..
Umplem borcanele cu dulceata...infiletam capacele...si le intoarcem cu capacele in jos..
Le lasam asa 10-15 minute,apoi le intoarcem si le acoperim bine...(raman asa pana la racirea completa) .
Cu aceasta dulceata am incheiat sezonul capsunilor de anul acesta..:)
Cred ca e delicioasa, mie mi-a sarit gandul de la dulceata de capsuni anul asta, la noi in piata nu scad sub 8 lei/kg. Din pacate nu se merita!
RăspundețiȘtergereAsa este ,din pacate... In plin sezon al cireselor si capsunilor,preturile au fost si sunt foarte ridicate..,Acum sa vedem poate visinele sa mai scada..:)
RăspundețiȘtergereO seara buna!
salut, de ce nu se adaugă apa????
RăspundețiȘtergereSalut !..Pentru ca eu nu consider necesar sa adaugi apa..,deoarece capsunile fiind fructe zemoase..combinate cu zahar..rezulta destul lichid pentru a fierbe..
ȘtergereIti multumesc pt vizita..
Toate cele bune!