-2 oua
-180 gr zahar tos
-160 ml lapte pasteurizat
-1 plic zahar vanilat
-250 gr fructe de padure
-300 ml frisca lichida.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul,adaugam laptele si amestecam pana ce compozitia s-a omogenizat..
Punem vasul pe foc si il lasam pana ce da compozitia in clocot,evident amestecand continuu in tot acest timp..Se ia vasul de pe foc,se adauga zaharul vanilat,lasand sa se raceasca complet..Intre timp ,mixam fructele la blender sau le zdrobim bine cu furculita..apoi le adaugam compozitiei formate din oua/zahar/lapte..
Mixam frisca lichida..,iar cand este batuta bine,adaugam fructele peste ea,amestecand foarte bine cu telul..
Compozitia rezultata se pune in caserole sau in forme speciale pentru inghetata...,dupa care se pun in congelator timp de trei ore..
Este o inghetata delicioasa foarte fina..fara cristale de gheata..
Se serveste cu diverse topping-uri..noi am servit-o asa simpla ,doar cu ciocolata alba rasa,deasupra..
mie imi este frica de faptul ca iese cu cristale de gheata! (:
RăspundețiȘtergereOphelia,nu raman ace de gheata,daca se respecta gramajul ingredientelor,(aici ma refer strict la aceasta inghetata),iar din jumatate in jumatate de ora,cat sta la congelator, se mixeaza sau pur si simplu se amesteca cu o furculita..Ar mai fi o varianta si cea mai ideala..:),sa cumperi o masina de inghetata..
ȘtergereCe inghetata frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Fab ..:)
ȘtergereO zi frumoasa!!