14 ianuarie 2011

Briose cu Branza


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
-300 ml lapte
-1 cub drojdie de bere
-6 linguri ulei
-1 lingurita zahar
-putina sare
-oregano, busuioc  (optional)(eu am pus condimente de pizza)..:)
Faina cat cuprinde..pentru a obtine un aluat elastic ,ce se dezlipeste de pe peretii vasului..aproximativ 500 gr..

Pentru Umplutura:
Aici puteti folosi ce fel de branza va place..eu am combinat vreo 3 feluri de branza
-200 gr branza telemea
-100 gr cascaval
-200 gr branza burduf Napolact
 -marar (optional)
 -1 ou pentru uns pe deasupra
-susan


Modul de preparare:
Se incalzeste laptele putin(doar caldut)...se pune cubul de drojdie in lapte impreuna cu zaharul,se amesteca bine,pana se dizolva drojdia..
Intr-un vas punem uleiul,condimentele,sarea..turnam laptele+drojdia....
Cernem faina si o adaugam treptat in vas...se framanta pana obtinem un aluat elastic..
Se acopera vasul cu o folie alimentara...lasand la dospit 1 ora..
Dam branza pe razatoare..
Daca aluatul este bine crescut..:))..formam briosele..nu stiu cat pot explica eu..o sa las imaginile..sa va spuna ele..cum ajung briosele, in forma..:)..Practic ..este aceeasi tehnica ca si la placinte..Se portioneaza aluatul in bucati mici egale,se intinde pe rand fiecare bucata..in  mijloc se pune branza..si adunam marginile spre centru..

In forma de muffins,se aseaza cu "adunatura" in jos..:)

Mi-au rezultat 22 bucati...,le-am lasat apoi sa mai dospeasca asa in forme,cam 30-40 minute..

Le-am uns cu ou batut...si am presarat susan..
Se dau la cuptor la foc moderat,pana se rumenesc frumos pe deasupra...
 Ca sa dospeasca toate odata,si sa le coc toate odata..am folosit si formele de minitarte..:)
 Asta este tot...:))
 

8 comentarii:

  1. wauuu ce-mi fac cu ochiul,nu am facut niciodata aluat de paine in forme de muffins,am sa incerc.ale tale imi plac mult,o seara minunata

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa le faci,Liliana...sunt atat de simple,dar gustoase si pufoase de numa'..:)..
    O seara buna..si-ti multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna idee!Daca miine am timp,negresit voi incerca ,azi am facut clatite!Miine altceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce harnicuta esti,Janet...:)..cred ca si tu mi-ai dat o idee,cu clatitele..nu am mai facut de mult timp..si acum dupa Sarbatori,ceva simplu ca si desert,merge de minune...:))
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hola Danna ... que curiosa la forma de hacer este Briose... tomo nota ..el resultado es fantastico ...me gusta ..BICOS MARIMI

    RăspundețiȘtergere
  6. Hola Garlutti! ..
    Me alegro de que disfrutar de estos bollos son muy fáciles de hacer! ..
    Gracias por su visita!

    RăspundețiȘtergere