-1 foaie aluat foietaj(in functie de marimea formei in care urmeaza a fi coapta tarta)
-300 gr branza telemea grasa de oaie
-200 gr branza de vaci
-2 oua
-3 buc. ceapa verde
-cateva fire marar verde (optional)
-piper alb..si sare (doar daca branza nu e asa sarata)
-1 galbenus(pentru uns pe deasupra).
Mod de preparare:
Aluatul foietaj se lasa la decongelat... la temperatura camerei...
Intre timp pregatim umplutura..Branza telemea se spala bine,se faramiteaza...,se adauga si branza de vaci..
Ceapa verde se taie fasii subtiri(folosim doar foile,fara partea alba)..
Mararul il tocam marunt...il adaugam compozitiei de branza,la fel procedam si cu ceapa...urmeaza ouale batute bine cu piper si sare daca e cazul..
Foaia de aluat foietaj...se taie in functie de diametru formei de tarta...
Forma de tarta se unge cu putin unt...Se intinde foaia de aluat..se ridica putin si pe margini...
Compozitia de branza se pune pe marginea aluatului de jur imprejur..lasand mijlocul aluatului,fara umplutura..
Se sectioneaza aluatul din mijloc...in opt parti egale..
Ridicam fiecare colt...si-l aducem spre margine..asezandu-l usor sub umplutura...
Galbenusul se bate cu putina sare..si se unge aluatul foietaj ce vine peste umplutura..
Se pune forma la cuptor la foc moderat,pentru 20-30 minute.. pana aluatul devine auriu...
Si in detaliu...:))
Este foarte delicioasa..si aspectoasa la o masa festiva..:)
super original si arata delicios
RăspundețiȘtergereMultumesc Cris..:)
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
Foarte bine arata si sigur e gustoasa...
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela..:*..Este intradevar foarte buna..:)..
RăspundețiȘtergereWeekend placut!