Pentru aluat:
-125 gr unt
-2 galbenusuri
-2 linguri zahar tos
-un praf sare
-50 ml lapte
-1/2 plic drojdie uscata
-125 gr faina cernuta
Pentru umplutura:
-130 gr nuca macinata
-50 gr ciocolata
-2 albusuri
-4 linguri de zahar
-1 plic zahar vanilat
-coaja de lamaie
-1 esenta rom.
-zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul tos,sarea si untul...pana devine o spuma...,adaugam laptele in care am dizolvat drojdia uscata,iar in cele din urma faina cernuta...Amestecam pana aluatul se leaga,chiar daca este un aluat lipicios...formati o bila..si-l introduceti la frigider pentru 1 ora..(nu, n-am gresit,chiar daca este cu drojdie..se pune la frigider..:))..)
Intre timp,pregatim umplutura...Nucile impreuna cu ciocolata le maruntim la robot...Albusurile se mixeaza bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie...In compozitia de albusuri,adaugam nucile+ciocolata..si la sfarsit esenta de rom... amestecam bine..
Scoatem aluatul din frigider..il impartim in doua...intindem pe rand fiecare bucata ..Fiecare bucata de aluat, se intinde in forma dreptunghiulara de(20x30 cm)..peste care intindem jumatate din compozitia de nuca...
Rulam cat se poate de strans... taiem din rola, bucati de 2-3cm...se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt..Se dau la cuptor la foc moderat pentru 30-40 min..in functie de tipul cuptorului..pana se rumenesc frumos..
Se pudreaza cu zahar praf aromat cu vanilie...
Sunt foarte delicioase si fragede...se pastreaza foarte bine in cutii metalice inchise ermetic..
Cu nuca...mmm...ma abonez la o portie sanatoasa.....hihihi.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Daca au nuca atunci sunt pe gustul meu.Te pup!
RăspundețiȘtergereCu mare drag,Maria..:))..
RăspundețiȘtergereO seara buna si tie!
DiaMar..au nuca ,chiar foarte multa..:)Si mie imi plac dulciurile ce contin nuca..:)
RăspundețiȘtergereTe pup,
O seara buna!!