26 iunie 2009

Prajitura cu afine.

Daca tot e sezonul lor,pe langa calitatile nutritive si gustul placut…da si un aspect placut oricarei prajituri.De fapt toate fructele de padure,sunt preferatele mele.
Facem o foaie de rulada..din compozitia de pandispan... ingredientele si modul de preparare le gasiti
aici

Pt umplutura avem nevoie de :
500 gr-Branza de vaci.
500 gr-Afine
1 plic gelatina dr.Oetker sau foi de gelatina-3 bucati
200 gr frisca batuta –(o preparati din... lichida sau plic)
200 gr zahar
2 plic zahar vanilat
1 plic jeleu pt tort..transparent..

Mod de preparare:
Incepem cu pusul gelatinei la inmuiat in apa calda,mestecand continuu pana la dizolvare.Apoi mixam branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat.Separat pregatim frisca, o mixam bine,daca nu folositi lichida…dar la plic,folositi si un intaritor pt frisca.Acum in compozitia de branza ,punem gelatina si amestecam bine…,iar treptat punem frisca,la fel continuam sa amestecam,pana la incorporarea totala a compozitiei de frisca.













Acum pregatim fructele de padure,le curatam bine, le spalam..si le amestecam cu zahar..indicat ar fi sa le punem putin pe foc,sa dea intr-un clocot…pt a nu fermenta odata ce le-am pus peste crema…Eu m-am grabit si am “sarit”..peste aceasta operatiune.. :((….dar nici nu au avut timp sa fermenteze…:)),au avut grija cei dragi mie…sa nu mi se intample asta…:)

Ne pregatim sa finalizam prajiturica…peste pandispan…punem crema de branza si frisca…o intindem bine,dupa care asezam afinele..eu am pus folie de aluminiu,sa nu se duca in jos afinele si jeleul pe margini…acum nu ne mai ramane decat sa pregatim jeleul pt tort..dupa indicatiile de pe plic…si o dam la rece…

Este foarte delicioasa si racoritoare,numai buna pt o zi calduroasa de vara…














Un comentariu:

  1. Buna!
    In primul rand imi cer scuze ca sunt offtopic:)
    Te rog arunca o privire si aici : http://schoolgirlswardrobe.blogspot.com/
    Poate gasesti ceva pe gustul tau.
    Multumesc.
    PS.Daca doresti sa ne adaugam reciproc in blogroll anunta-ma te rog pe email.

    RăspundețiȘtergere