Este un desert delicios..si rapid de pregatit..
O turnam peste mere...si o dam la cuptor la foc moderat..
Punem laptele pe foc impreuna cu 2 plicuri de zahar vanilat,pana da in clocot...,iar cand compozitia din cuptor devine maronie..scoatem si turnam laptele clocotit peste mere si blat..
Punem un capac pe acea oala..si mai dam la cuptor cam 20-30 minute la foc moderat. Dupa ce am scos-o din cuptor..ii luam capacul...si o lasam la racit,pana se raceste bine de tot...apoi o rasturnam pe un platou...partea de jos,devenind "fata" prajiturii.
Daca doriti puteti decora cu frisca...dar este un desert destul de dulce..,si noua ne place asa..fara frisca...doar putin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat..pe deasupra pt decor..
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-12 linguri de zahar
Lasam sa se raceasca putin zaharul caramelizat...si asezam merele taiate..peste compozitia de zahar ars...
Acum o sa pregatim compozitia ce urmeaza a fi pusa peste mere..in felul urmator:...separam albusul de galbenus,batem albusurile cu cele 6 linguri de zahar,ramase..razatura de lamaie..si un plic de zahar vanilat..cand sunt batute spuma ,bine...adaugam cele 3 galbenusuri pe rand...,iar apoi punem cele 6 linguri de gris ,amestecand bine..cu mixer, robot, tel...etc..etc..
-12 linguri de zahar
-1 kg mere
-3 oua
-8 linguri gris
-500 ml lapte
-3 plicuri zahar vanilat
-razatura de lamaie.(eu rad coaja de la orice lamaie ,consumata.. pe razatoarea mica,si o asez in borcanel..un rand de coaja de lamaie,un rand de zahar,iar un rand de coaja de lamaie,iar zahar si tot asa....apasand foarte bine cu o lingura....si in felul acesta am tot timpul sa pun in deserturi si prajituri.....)
Mod de preparare:
Intr-o cratita mai inalta (numai buna de pus in cuptor)...punem jumatate din cele 12 linguri de zahar...respectiv cele 6 linguri de zahar, pe foc...lasam sa se caramelizeze.
Urmeaza sa curatam merele...sa le spalam si sa le taiem rondele sau felii din jumatatile de mar.. ,dupa preferinta..Lasam sa se raceasca putin zaharul caramelizat...si asezam merele taiate..peste compozitia de zahar ars...
Acum o sa pregatim compozitia ce urmeaza a fi pusa peste mere..in felul urmator:...separam albusul de galbenus,batem albusurile cu cele 6 linguri de zahar,ramase..razatura de lamaie..si un plic de zahar vanilat..cand sunt batute spuma ,bine...adaugam cele 3 galbenusuri pe rand...,iar apoi punem cele 6 linguri de gris ,amestecand bine..cu mixer, robot, tel...etc..etc..
O turnam peste mere...si o dam la cuptor la foc moderat..
Punem laptele pe foc impreuna cu 2 plicuri de zahar vanilat,pana da in clocot...,iar cand compozitia din cuptor devine maronie..scoatem si turnam laptele clocotit peste mere si blat..
Punem un capac pe acea oala..si mai dam la cuptor cam 20-30 minute la foc moderat. Dupa ce am scos-o din cuptor..ii luam capacul...si o lasam la racit,pana se raceste bine de tot...apoi o rasturnam pe un platou...partea de jos,devenind "fata" prajiturii.
Daca doriti puteti decora cu frisca...dar este un desert destul de dulce..,si noua ne place asa..fara frisca...doar putin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat..pe deasupra pt decor..
Foarte interesant blogul tau.Felicitari!
RăspundețiȘtergerehttp://sfaturipractice-cosmetica.blogspot.com/
Multumesc Helenita...si tie felicitari pt blog,fiecare dintre noi,avem nevoie de aceste notiuni...la practica,toti ne pricepem..:))mai mult sau mai putin.....,
RăspundețiȘtergereToate cele bune!