25 august 2009

Vinete umplute cu pui si legume..la cuptor.

Este un preparat delicios...rapid de pregatit..,si daca e sezonul legumelor noastre..sa ne bucuram acum de savoarea lor...fie proaspete..fie preparate termic..,acest preparat se intalneste in special..in bucataria turceasca...


Avem nevoie de :

- 2 vinete
-1 ceapa
-1 ardei gogosar
-200 gr carne de pui
-1 rosie
-100 ml ulei
-100 gr cascaval
-sare,piper alb si patrunjel verde..eu pun si curry pt acea culoare aurie si pt gustul deosebit.

Mod de preparare:
Spalam legumele,vinetele le curatam de coaja,si le taiem in doua....ceapa,ardeiul si rosiile taiate cuburi mici.
Carnea de pui se spala si se taie si ea,cuburi mici.Intr-o tigaie punem putin ulei si asezam jumatatile de vinete..le lasam sa se caleasca putin,intorcandu-le si pe-o parte si pe alta,apoi le scoatem pe-un platou...si in acel ulei,punem ceapa,ardeiul sa se caleasca ,urmand sa adaugam carnea de pui...condimentele si rosiile..le lasam sa fiarba in acel suc format din ingredientele folosite...,iar spre sfarsit punem patrunjelul verde tocat marunt..
Intre timp,scobim vinetele pe mijloc si acel mijloc poate fi folosit si el la "umplutura"...(asta daca doriti.)..Dupa ce am scobit...le asezam intr-o tava sau vas de yena..presaram putina sare pe toata "scobitura"...si le lasam asa...pana e gata, compozitia de legume si pui..,care urmeaza a fi asezata in acele vinete scobite.

Dam cascavalul pe razatoare..si il asezam pe deasupra pe toata suprafata vinetelor..

Cam asta ar fi tot...se pun la cuptor pt 10-15 minute...asa arata la final...



2 comentarii: