13 septembrie 2009

Prajitura cu struguri

Am prajiturit weekend-ul asta..:)..aceasta prajiturica cu fructele noastre preferate...
Avem nevoie de :
-1 blat pandispan reteta aici

Crema:
-200 gr zahar tos
-4 oua
-3 plicuri zahar vanilinat
-1 pachet de unt
-400 gr struguri albi si negrii.

Mod de preparare:
Batem oualele cu zaharul si zaharul vanilinat,pana nu se mai simt cristalele,apoi le punem intr-o cratita la foc pe bain-marie.

Amestecam bine, intre timp pregatim strugurii,ii spalam bine,si daca sunt boabe mari le taiem in doua.. ,dupa ce a fiert compozitia si a inceput sa se ingroase ,o luam deoparte si mai amestecam bine cu telul,pt cateva minute..si o lasam la racit...timp in care ,batem bine untul cu mixerul pana scoatem apa din el..:))..daca nu alegeti varianta cu topitul dinainte pe foc.. lasat sa se raceasca ,pus in frigider...si apoi scurs apa...dar trebuie facuta cu o zi inainte....
Dupa ce l-am batut bine..il adaugam treptat in compozitia racita de oua si zahar...
Taiem blatul in doua bucati,punem o parte din crema,cam 1/2 din compozitie..,urmand sa asezam strugurii dupa preferinta....punem inca un strat de crema,dupa care ultima parte de blat..


Si deasupra decoram cu restul de crema si ciocolata topita.


Se lasa la rece cam 2 ore...pana se intareste crema..este delicioasa..:)

4 comentarii:

  1. La cat de bine arata cred si eu ca e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmm...ce bine arata,chiar foarte bine,felicitari...cred k are un gust dumnezeiesc..bine k ti-am descoperit blogul,o minunatie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc fetelor..va mai astept oricand cu mare drag!..O saptamana buna in continuare!!

    RăspundețiȘtergere