10 septembrie 2009

Ardei umpluti cu carne.

Am pregatit acest preparat,care noua ne place foarte mult,l-am facut de cateva ori,vara asta...de data asta am avut timp,sa fac cateva poze,in timpul prepararii..:)

Ingrediente:

-500 gr-Carne tocata de vita si porc
-1 kg ardei gras
-100 gr orez
-200 ml ulei
-2 cepe
-1 ou
-100 gr faina-100 gr pasta de tomate sau rosii proaspete(500 gr)
-verdeata(patrunjel si marar verde)
- 100 gr smantana
-piper si sare

Mod de preparare:
Pregatim umplutura,dupa cum urmeaza,o ceapa o tocam si o calim in putin ulei,orezul il spalam bine,si il punem la fiert,(cu de 3 ori cantitate de apa,adica la o cana orez,punem 3 cani de apa).Intre timp spalam bine ardeii,le taiem capacele,le scotem semintele,si presaram faina in fiecare ardei,pt a se lipi mai bine compozitia de carne tocata.Cand orezul e fiert si racit, se amesteca cu carnea tocata,ceapa calita,condimentele,oul,sare ,piper si verdeata tocata marunt,amestecandu-se bine.Cu ajutorul unei linguri,umplem toti ardeii,punandu-le deasupra,fiecaruia cate o felie de rosie.Nu-l umpem pana sus,lasam cam 3/4 din el,umplut cu carne.


Intr-o cratita punem putin ulei si asezam ardeii,ii prajim putin pe toate partile.
Separat pregatim sosul ce urmeaza sa acopere ardeii,calim cealalta ceapa,daca folosim rosii proaspete,le punem si pe ele la calit,iar daca folosim pasta de tomate,punem 3 linguri de faina in pasta de tomate,amestecam bine si diluam cu apa rece,dupa care o turnam peste ceapa calita,eu pun si putin zahar,pe langa celelalte condimente,sare, piper.Daca este prea gros ,sosul ..mai punem apa,amestecand bine de tot,dupa ce a fiert putin,trecem acest sos printr-o sita,dupa care turnam peste ardeii din cratita,si lasam sa fiarba impreuna,punand cratita la cuptor.
















Cand sunt gata,punem verdeata tocata marunt,si smantana..dupa preferinta.

3 comentarii: