-500 gr spanac
-200 gr kaizer
-3 oua
-200 gr cascaval
-100 gr mozzarella
-200 ml lapte
-2 linguri faina
-50 gr unt
-3 linguri ulei de masline(pt a rumeni kaizerul)
-sare,piper
Mod de preparare:
Spanacul se curata,se spala foarte bine,frunza cu frunza...Se fierbe cateva minute, in apa cu putina sare si putin bicarbonat de sodiu(pentru a ramane verde).Apoi se scoate,se scurge de apa...lasam sa se raceasca si il tocam marunt.
Kaizerul se taie fasii,se rumeneste in putin ulei..
Cascavalul si mozzarella se dau pe razatoarea mare..
Untul se pune intr-un vas pe foc,dupa ce s-a topit,se adauga faina,se amesteca bine,lasam doar putin sa se caleasca,nu trebuie rumenita,apoi se adauga laptele..continuand sa amestecam pana obtinem un sos alb .
In acel sos alb,adaugam spanacul taiat ,kaiserul rumenit,galbenusurile,sare, piper,cascavalul si mozzarella(oprind un sfert ,pentru deasupra)...Amestecam bine compozitia rezultata..Mixam albusurile bine de tot,iar cu miscari usoare le adaugam compozitiei cu spanac..
Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet...
Adaugam amestecul...
Dam vasul la cuptor pentru 20 -30 minute,in functie de tipul cuptorului...
Spre sfarsitul coacerii,scoatem vasul , presaram cascaval/mozzarella pe deasupra pentru gratinare.. si dam din nou vasul la cuptor pentru 5 minute.
Este delicios,se serveste cald..dar si rece e la fel de bun..:D
Cred ca ar merge foarte bine de Paste! super idee si pare simplu de facut!
RăspundețiȘtergerece bine arata si spanacul e foarte sanatos,si eu il fac des
RăspundețiȘtergere@Explora Cuisine..merge oricand..:))si umplutura in diverse aluaturi si rulade..
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru vizita!
O saptamana buna!
@yaya6..Multumesc mult,este intradevar..si noua ne place mult,oricum ar fi gatit..:)
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!
Foarte bine arata sufleul tau..chiar am sa fac in week-end,poate o sa-l conving pe sotul meu ca spanacul e bun..debinde cum il gatesti;))
RăspundețiȘtergere@Ana..si pe al meu tare greu l-am convins..:)),de la gradinita i se trage..:))spanacul cu ochiuri era meniu foarte des,pe-atunci..si sunt amintiri neplacute legate de aceasta leguma..dar gatit si in alt mod..si in diverse combinatii,e excelent....acum ii place foarte mult..:))
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa..si-ti multumesc pentru vizita!
Mmmm ce bine arata!
RăspundețiȘtergereAm un premiu pentru tine!
Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx
Carmen iti multumesc mult pentru premiu..:)
RăspundețiȘtergereTe pup,
O zi buna!
Ai un premiu la mine pe blog, aici: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2011/03/premii-de-martie.html
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Multumesc Oana..O sa trec sa-l iau..
RăspundețiȘtergereO zi buna!