24 iulie 2011

Prajitura cu Caise



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 kg caise
-5 linguri zahar tos(pt tapetat tava)
-50 gr unt (pt tava).
Pentru Blat:
-4 oua
-16 linguri lapte
-16 linguri ulei sau 100 gr unt topit
-16 linguri zahar tos
-16 linguri faina
-1 praf copt
-1 plic zahar vanilinat
-razatura de lamaie
-putina sare .

Mod de preparare:
Spalam si curatam caisele..le scoatem samburii..
Pregatim blatul ce urmeaza a fi pus peste fructe...Ouale le mixam  cu sarea,zaharul ,zaharul vanilinat si razatura de lamaie,adaugam laptele si ulei/untul..Faina o amestecam cu praful de copt...apoi o adaugam treptat in compozitia de oua...pana la incorporarea totala..
  Tapetam tava cu unt..lasand chiar mici bucatele de unt...presaram zaharul tos pe toata suprafata..peste care asezam caisele taiate in jumatati (cu locul unde a fost samburele in jos...)
 Punem tava la cuptor pentru 5 minute..pana se caramelizeaza putin, zaharul si fructele..
Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste fructe..
 Lasam tava in cuptor 30-35 minute ,la foc moderat..pana blatul devine rumen.
 Dupa ce s-a racit putin,cu ajutorul unui blat de lemn...rasturnam prajitura...
 Se decoreaza dupa preferinta cu zahar pudra,frisca sau ce mai vreti voi...

4 comentarii:

  1. Sigur ca am pastrat,Alexandrina..:))..Iti multumesc de vizita..
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. wow ! azi am facut si eu reteta asta si a iesit super buna!mi-a fost frica sa nu iasa cruda in mijloc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Claudia,ma bucur tare mult ca ti-a placut,daca se respecta proportiile ,iese foarte foarte pufoasa prajitura..:)
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere