-1 kg cirese
-5 linguri zahar tos(pt tapetat tava)
-50 gr unt (pt tava)
Pentru Blat:
-4 oua
-16 linguri lapte
-16 linguri ulei sau 100 gr unt topit
-16 linguri zahar tos
-16 linguri faina
-1 praf copt
-1 plic zahar vanilinat
-razatura de lamaie
-putina sare .
Mod de preparare:
Spalam si curatam bine ciresele..le scoatem samburii..
Pregatim blatul ce urmeaza a fi pus peste fructe...Ouale le mixam cu sarea,zaharul ,zaharul vanilinat si razatura de lamaie,adaugam laptele si ulei/untul..Faina o amestecam cu praful de copt...apoi o adaugam treptat in compozitia de oua...pana la incorporarea totala..
Tapetam tava cu unt..lasand chiar mici bucatele de unt...presaram zaharul tos pe toata suprafata..peste care asezam ciresele.
Punem tava la cuptor pentru 5 minute..pana se caramelizeaza putin, zaharul si fructele..
Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de blat peste fructe..
Lasam tava in cuptor 30-35 minute ,la foc moderat..pana blatul devine rumen.
Dupa ce s-a racit putin,cu ajutorul unui blat de lemn...rasturnam prajitura...
Se decoreaza dupa preferinta cu zahar pudra,frisca sau ce mai vreti voi...noua ne place simpla cu zahar pudra deasupra..:)
Arata super si sigur e buna si racoritoare. Si eu folosesc des reteta ta. Eu ii zic 1-4-4-4-4, adica la 1 ou restul de 4 linguri. O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergerecred ca e o prajitura tare pufoasa si aromata.arata foarte bine!o zi minunata
RăspundețiȘtergereCe bine arata, din nou cu cirese :) ma duc sa vad ce gasesc prin piata! O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereSara&Miki...si eu o folosesc in special la checuri si la prajiturile cu fructe....Multumesc mult de vizita si va mai astept..:)
RăspundețiȘtergereO seara buna!
Multumesc Sarah..:*..Asa este..:) ..este foarte pufoasa si aromata, urmeaza sa o mai fac odata,cu caise de data asta..:)
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa..!
Livia ..multumesc mult..da, o tin tot in cirese..:))),abia terminasem retetele cu capsune..:))
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!!
O prajitur exceptionala....
RăspundețiȘtergereMultumesc Ionela..,
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
chiar pui 16 linguri de zahar la blat sau e o grseala ????
RăspundețiȘtergereNu ,nu e o greseala...Acest blat e obtinut dupa formula 1-4-4-4..adica 1 ou - 4 linguri zahar -4 linguri ulei - 4 linguri lapte..
ȘtergerePrajitura Asta e fatala are prea mult gust a ou si cqramelizatul cireselor MmmM Mie cel Putin nu mi à iesit In poza Arata ok Dar cnd o faci.....
RăspundețiȘtergere