Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat:
-3 oua
-6 linguri zahar tos
-6 linguri faina
-6 linguri apa
-6 linguri ulei
-zahar vanilat,coaja rasa de lamaie+portocala
-putina sare.
Pentru crema:
-4 oua
-150 gr zahar
-500 ml lapte
-2 linguri amidon
-300 ml frisca lichida
-2 plicuri zahar vanilat
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker.
-2 portocale mari sau 3 mai mici
Pentru decor
-2 portocale .
Mod de preparare:
Pregatim blatul,modul complet de preparare il gasiti aici..,singura diferenta constand in forma blatului..acolo este una rotunda..,iar pentru aceasta prajitura am folosit tava aragazului.
Pana se raceste blatul,pregatim crema,dupa metoda clasica...si anume..:
Separam albusurile de galbenusuri,..Galbenusurile le amestecam cu zaharul,amidonul,zaharul vanilat si laptele,se pune mai apoi pe foc.. la bain-marie..
Gelatina se lasa la hidratat in 10 linguri de zeama scursa din portocale..
Taiem fructele,cele pentru crema in cuburi,iar cele pentru decor felii subtiri...dupa care se pun intr-o sita,sa se scurga de zeama..
Batem bine si albusurile.
La fel procedam si cu frisca..
Cand compozitia de galbenusuri s-a ingrosat,se da deoparte lasandu-se sa se tempereze..Daca e racita complet,se adauga gelatina pusa in prealabil, pe bain marie...sau microwawe,pana devine lichida,fara a fierbe..!!Adaugam si albusurile batute bine,omogenizam si lasam la frigider pentru putin timp.
In timpul asta pregatim formele de chec,cu folie alimentara...,iar pe fund punem feliile de portocale..(dupa cum arata si imaginile).
Blatul il taiem in 6 felii pe lungime..(in functie de inaltimea si lungimea formelor de chec)..eu am taiat numai 4 felii...si dupa cum vedeti..nu mi-au ajuns..am completat cu piscoturi..:))..Asadar tapetam peretii formelor de chec cu fasii de blat..
Scoatem bolul cu crema din frigider,adaugam frisca si portocalele,amestecam bine de tot ,turnam in forme,iar deasupra completam cu alta fasie de blat..,acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore bune..eu am lasat pana dimineata..
A doua zi se rastoarna pe un platou...,daca vreti puteti decora cu frisca si fructe...eu l-am lasat asa..:)
Va invit la o felie aromata si foarte foarte delicioasa...de diplomat..:)
oau ce deliciu, vreau si eu o feliuta!!!
RăspundețiȘtergereMultam fain pt link,am rezolvat cu citeste mai departe! Pupici ,duminica binecuvantata!
Cu mare drag,Ana..:)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-am putut fi de folos..
O duminica si o saptamana frumoasa!
Mai ai o feliuta?
RăspundețiȘtergereAi observat? A venit Toamna, afara,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" Te astept sa ni te alaturi. Amanunte aici:
http://www.furnicuta-boscodina.com/2010/10/nuci-si-usturoi.html
@ghiocel...sigur ca mai am o feliuta..:)
RăspundețiȘtergereO seara si o saptamana buna!
@furnicuta..multumesc de invitatie,daaa am observat o toamna superba cu niste culori superbe,iar in ceea ce priveste blogosfera este chiar foarte bogata in pregatirea roadelor ei...:)O sa vin sa vad despre ce este vorba..
O seara frumoasa!
Un deliciu.
RăspundețiȘtergerePortocalele imi plac mult . Reteta ta e un deliciu, te imbie sa servesti. O saptamana frumoasa. Pup!
RăspundețiȘtergereEste..este,Cristina..:)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Multumesc Sara..:*
RăspundețiȘtergereO saptamana buna!
iti multumesc pentru reteta e nemaipomenita
RăspundețiȘtergereCamy,ma bucur mult ca-ti place..Iti multumesc de vizita si te mai astept..
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!