Piscoturi Savoiardi-1 cutie.
Crema Dr.Oetker de vanilie-2 plicuri
Lapte-0,650l
Praf de frisca-1 plic(se poate folosi si frisca lichida)
Crema Dr.Oetker de vanilie-2 plicuri
Lapte-0,650l
Praf de frisca-1 plic(se poate folosi si frisca lichida)
Cafea naturala-1 cana(preparata in prealabil)
Esenta de rom-1 buc
Zahar vanilat-1 plic
Mod de preparare:
Preparam crema de prajituri Dr.Oetker dupa instructiunile de pe plic..adica punem 2 cani de lapte rece de la frigider,(daca nu este pasteurizat,acesta trebuie fiert inainte si pus la rece),impreuna cu 6 linguri de zahar si cele 2 plicuri de crema,se amesteca cu mixerul sau robotul,la inceput cu viteza mica,apoi pe o viteza mai mare.La fel procedeam si cu frisca,(la care adaugam plicul de zahar vanilat..)batuta bine dupa instructiunile de pe plic...sau in cazul celei lichide de pe cutie...Le punem pe amandoua la frigider cam jumatate de ora timp in care preparam cafeaua..si pregatim vasul in care urmeaza sa fie asezate piscoturile.
Punem cafeaua naturala preparata intr-un bol,impreuna cu esenta de rom,scoatem de la frigider cele 2 boluri cu crema si frisca si le amestecam una cu cealalta pana la omogenizare..,punem pe fundul vasului un rand de crema foarte subtire dealtfel,apoi luam fiecare piscot ,si il inmuiem in cafea dar foarte putin il tinem acolo,cat sa absoarda putina cafea si pe o parte si pe alta,si le asezam intr-un vas dreptunghiular in asa fel incat sa nu ramana niciun pic de spatiu liber.
Acum punem un rand de crema,adica jumatate din compozitie mai bine spus..si o intindem uniform pe toata suprafata.
Apoi inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea si rom,(dar le asezam invers decat primul rand..)....si terminam cu ultimul rand de crema ,adica cealalta jumatate...dupa care intr-o sita punem cacao...si presaram pe deasupra .
Daca considerati.. puteti face cu furculita diferite forme...daca nu o lasati asa..
Se pune la frigider, pana se intareste... de regula, se lasa de pe o zi pe alta.
Pofta buna!
destul de simplu
RăspundețiȘtergeredar pot folosi finetti in loc de crema fiarta?
Andrada,nu stiu ce sa zic..totusi crema folosita de mine,nu este fiarta...este o crema instant...ca si praful de frisca...adica dizolvat in lapte..si mixat bine de tot..dupa indicatiile de pe plic..
RăspundețiȘtergeream inteles eu bn,se amesteca cele 2 creme,adica frisca si crema d vanilie?
RăspundețiȘtergereda,da..se amesteca cele doua creme...
RăspundețiȘtergereesti tare imi place reteta simpla si gustoasa mi-a iesit si mie ...pup
RăspundețiȘtergereIsabella,ma bucur ca iti place cum ti-a iesit..:)
RăspundețiȘtergerePup si eu...Toate bune!
Minunata reteta,multumesc Dana!
RăspundețiȘtergereAveam si eu o varianta de tiramisu fara crema mascarpone, insa putin diferit, cred ca o sa incerc si varianta ta sa vad cum e ;)
RăspundețiȘtergereCrematrb sa fie de vanilie ?
RăspundețiȘtergereEu am folosit de vanilie..poti incerca si cu alta crema adaptata gustului tau..
RăspundețiȘtergere