13 mai 2009

Tiramisu..o alta metoda..fara mascarpone!!!





Ingrediente:

Piscoturi Savoiardi-1 cutie.

Crema Dr.Oetker de vanilie-2 plicuri

Lapte-0,650l

Praf de frisca-1 plic(se poate folosi si frisca lichida)
                                                             Intaritor frisca-1 plic

                                            Cafea naturala-1 cana(preparata in prealabil)


                                                                 Esenta de rom-1 buc


                                                                  Zahar vanilat-1 plic




Mod de preparare:

Preparam crema de prajituri Dr.Oetker dupa instructiunile de pe plic..adica punem 2 cani de lapte rece de la frigider,(daca nu este pasteurizat,acesta trebuie fiert inainte si pus la rece),impreuna cu 6 linguri de zahar si cele 2 plicuri de crema,se amesteca cu mixerul sau robotul,la inceput cu viteza mica,apoi pe o viteza mai mare.La fel procedeam si cu frisca,(la care adaugam plicul de zahar vanilat..)batuta bine dupa instructiunile de pe plic...sau in cazul celei lichide de pe cutie...Le punem pe amandoua la frigider cam jumatate de ora timp in care preparam cafeaua..si pregatim vasul in care urmeaza sa fie asezate piscoturile.





Punem cafeaua naturala preparata intr-un bol,impreuna cu esenta de rom,scoatem de la frigider cele 2 boluri cu crema si frisca si le amestecam una cu cealalta pana la omogenizare..,punem pe fundul vasului un rand de crema foarte subtire dealtfel,apoi luam fiecare piscot ,si il inmuiem in cafea dar foarte putin il tinem acolo,cat sa absoarda putina cafea si pe o parte si pe alta,si le asezam intr-un vas dreptunghiular in asa fel incat sa nu ramana niciun pic de spatiu liber.



Acum punem un rand de crema,adica jumatate din compozitie mai bine spus..si o intindem uniform pe toata suprafata.



Apoi inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea si rom,(dar le asezam invers decat primul rand..)....si terminam cu ultimul rand de crema ,adica cealalta jumatate...dupa care intr-o sita punem cacao...si presaram pe deasupra .



Daca considerati.. puteti face cu furculita diferite forme...daca nu o lasati asa..



Se pune la frigider, pana se intareste... de regula, se lasa de pe o zi pe alta.



Pofta buna!

10 comentarii:

  1. destul de simplu
    dar pot folosi finetti in loc de crema fiarta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrada,nu stiu ce sa zic..totusi crema folosita de mine,nu este fiarta...este o crema instant...ca si praful de frisca...adica dizolvat in lapte..si mixat bine de tot..dupa indicatiile de pe plic..

    RăspundețiȘtergere
  3. am inteles eu bn,se amesteca cele 2 creme,adica frisca si crema d vanilie?

    RăspundețiȘtergere
  4. da,da..se amesteca cele doua creme...

    RăspundețiȘtergere
  5. esti tare imi place reteta simpla si gustoasa mi-a iesit si mie ...pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Isabella,ma bucur ca iti place cum ti-a iesit..:)
    Pup si eu...Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveam si eu o varianta de tiramisu fara crema mascarpone, insa putin diferit, cred ca o sa incerc si varianta ta sa vad cum e ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Crematrb sa fie de vanilie ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am folosit de vanilie..poti incerca si cu alta crema adaptata gustului tau..

    RăspundețiȘtergere