17 mai 2009

Tort la metru..:)

 

Ingrediente:
pt blat:
5 ouă
5 linguri de ulei
1 cana zahar
5 linguri de apa
1 cana faina1 praf copt
1 zahar vanilinat
razatura de lamaie
un praf de sare
(cacao dupa caz)

pt crema:
1 pachet de margarina
1 ceasca de zahar pudra
2 linguri de cacao
1 ceasca de lapte fierbinte.

MOD DE PREPARARE BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....
Se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrerupa,atunci este gata "siropul", il luam de pe foc si il lasam la racit putin, punem si cele 5 linguri de ulei,acolo..Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea si razatura de lamaie...spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si galbenusurile,in 2 reprize..mestecand continuu...



In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,..mestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceasta etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii.
Tapetam 2 tavi de chec..cu ulei si faina...si punem jumatate din compozitie,intr-o tava ...iar in cealalta ramasa punem cacao..practic coacem 2 checuri ..unu alb si unu maro.


Se pun cele 2 tavi, la cuptor,acesta fiind incins in prealabil.,si nu se deschide usa cuptorului..pana cand acestea nu este gata...se lasa..pana marginile blatului...sunt rumenii.

MOD DE PREPARARE CREMA:
Eu de regula topesc margarina...si o las la racit .. apoi o pun la frigider,(o topesc de seara)..cand s-a intarit,o taiem pe jumatate si scurgem apa...o punem intr-un vas de mixer sau robot...impreuna cu zaharul pudra si cacao...o mixam bine,pana devine o crema..urmand sa punem lapte fierbinte putin cate putin...atat cat o dorim noi de cremoasa...(eu am pus o ceascuta ca si cantitate...dar cu siguranta daca puneti putin,cate putin...nu folositi toata ceasca..pt ca o sa iasa prea moale.

Acum urmeaza sa pregatim cu adevarat "tortul la metru"...si taiem checul felii...atat cel alb cat si cel maro...

Si luam pe rand...o felie alba ..o ungem cu crema..apoi punem una maro..iar crema...iar una alba..iar crema..iar una maro. ..si tot asa pana le punem pe toate...

IDEAL AR FI DACA ATI AVEA UN PLATOU MAI MARE...SI IN LOC DE 2 BUCATI CUM AM FACUT EU...SA FACETI DOAR O BUCATA...SI ATUNCI AR FI UN TORT LA METRU....IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI...:))

Apoi acoperim cu crema si deasupra si lateral...dandu-le la rece...


Dupa ce s-a intarit..crema...si pt a pregati feliile pt servire...taiem in diagonala...puteti opta pt crema in diverse culori...folosind in loc de cacao...diferite culori ..
Asa arata produsul final...este foarte delicioasa...si desi pare complicata...nu este deloc...incercati-o si voi...
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu