Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-3 linguri de ulei
-3 linguri de lapte
-razatura de lamaie,zahar vanilat
-praf de copt
-putina sare
-500 gr cirese.
Mod de preparare:
Se pregatesc fructele....se spala se curata de codite si samburi...se dau prin faina..(pentru a nu se lasa pe fundul tavii)..le lasam deoparte pana pregatim blatul..
Separam oualele...Batem albusurile bine cu putina sare,adaugam zaharul treptat,continuand sa mixam pana nu se mai simt cristalele de zahar.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele ,razatura de lamaie,zaharul vanilat..si in cele din urma adaugam si faina putin cate putin..
In compozitia de galbenusuri,adaugam si albusurile batute...amestecand usor de jos in sus..pana la incorporarea completa..
Tapetam o tava cu hartie pentru copt,adaugam compozitia blatului...,iar deasupra asezam fructele,in acest caz, ciresele..
Se lasa la foc moderat..pana suprafata devine rumena...si trece testul scobitorii..
Se presara zahar pudra...amestecat cu zahar vanilat..
foarte pufoasa,un deliciu!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison...:*..este intradevar..:)
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Acum astept sa vad ce a iesit...Vaaai, cat am cautat o reteta care sa semene cu cea pe care o mancam in copilarie!!!! Si cred ca am gasit-o! VA MULTUMESC TARE MULT PENTRU AJUTOR!
RăspundețiȘtergereImi place sa stau in bucatarie, ma pricep la antreuri, feluri principale..., dar deloc la deserturi.
Ma bucur ca v-am gasit si ca ma pot inspira cand sunt in pana de idei.
Cu respect, Raluca, Onesti
Raluca,ma bucur tare mult..ca ai gasit reteta ce-o cautai...vreau sa cred, si-mi doresc sa regasesti si acel gust al prajiturii cu cirese din copilarie..Iti multumesc de vizita si te mai astept!!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!