6 septembrie 2010

Gogosari in Otet


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-10 kg gogosari
-1 l otet 9 grade
-3 l apa
-300 gr zahar
-sare grunjoasa(eu pun 2 linguri de sare, la litru de lichid...acum in cazul asta 3l apa+1 l otet=4 l lichid...8 linguri sare)
-boabe de piper,boabe de mustar,foi de dafin

Mod de preparare:
Punem intr-o oala,apa,otetul,sarea si zaharul....la care adaugam si condimentele...si o dam la foc moderat...
Intre timp pregatim gogosarul ,il spalam..il curatam de seminte...taindu-l mai apoi in sferturi...daca este prea mare...si jumatati daca este mai mic..
Cand incepe sa fiarba lichidul din oala...adaugam gogosarii pe rand...,lasandu-i sa fiarba cateva clocote,dupa care ii scoatem si ii lasam la racit...(Ii adaugam treptat,nu o sa putem adauga toti deodata in oala.)
Cand i-am terminat pe toti..,ii lasam la racit..si pregatim borcanele.
Ii asezam in borcane,unu peste altul,presand bine,iar deasupra punem compozitia de otet,pana se acopera ultimul strat de gogosar..
Capsam borcanele...le lasam acoperite,pana la racirea completa..

4 comentarii:

  1. Am incercat si alte metode de conservare a gogosarului,dar aceasta e cea mai buna si gustoasa si de cativa ani buni,numai asa ii pregatesc...raman fidela, retetei mamei..:)
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand vad muraturi parca incepe sa miroasa a iarna. Si eu ii fac dar cu mai mult zahar. Pupik.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este,pregatind conserve..ne gandim deja la iarna..brrr..:)
    O zi frumoasa,
    pupici

    RăspundețiȘtergere