-2 dovlecei mai mici sau 1 dovlecel mai mare
-3 oua
-50 gr faina
-200 ml lapte
-50 gr unt
-50 gr cascaval( eu am adaugat si telemea rasa)
-putina sare,piper.
Mod de preparare:
Dovleceii se spala,se curata...se dau pe razatoarea mare,se lasa la scurs intr-o sita.
Untul il punem sa se topeasca pe foc,adaugam faina,amestecam bine, adaugam laptele..rezultand un sos alb...care-l lasam sa se raceasca.
Stoarcem bine dovleceii,peste care punem sosul alb,galbenusurile unul cate unu' .. cascavalul,iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute bine...potrivim gustul cu sare si piper.
Ungem cu unt un vas termorezistent,turnam compozitia in vas,radem cascaval pe deasupra..si dam la cuptor 30-40 minute ..pentru gratinare.
Se consuma cald...noua ne-a placut si rece...:))
Bun sufleul asta!
RăspundețiȘtergereAsa este Mari..:)
RăspundețiȘtergereO seara buna!
si eu fac inperioada asta destul de des sufle de dovlecei,pentru ca ne place.e tare bun !
RăspundețiȘtergereSi noua ne plac.. pane,chiftelute,sufleu..si adaos la alte mancaruri..sunt tare buni..:)
RăspundețiȘtergereO zi buna,Pansy!