-1 kg gutui
-putina dulceata sau gem de care aveti(am folosit de capsuni si prune)
-100 gr zahar tos
Pentru blat:
-3 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-6 linguri apa
-6 linguri ulei
-zahar vanilat,razatura lamaie
-putina sare.
Mod de preparare:
Pregatim fructele:Spalam si curatam gutuile de coaja,le taiem in jumatati,scoatem casuta seminala...
Asezam jumatatile de gutui,in care in prealabil am pus gem/dulceata in locul semintelor..imaginile sunt relevante in acest sens..:)
Dam forma la cuptor pentru 10-15 minute,in functie de tipul cuptorului...trebuie ca fructele sa se inmoaie,si zaharul sa se topeasca devenind caramel.
In timpul asta pregatim blatul ce o sa vina peste fructe..
Asadar,separam albusurile de galbenusuri..
Albusurile le batem bine cu un praf de sare si 3 linguri apa..,iar cand sunt batute bine,adaugam treptat 3 linguri de zahar,continuand sa mixam,pana nu se mai simt cristalele de zahar..
Galbenusurile le mixam cu 3 linguri de zahar,3 linguri de apa,6 linguri de ulei,zaharul vanilat si razatura de lamaie..
Adaugam albusurile in compozitia de galbenusuri..amestecand usor de jos in sus...In cele din urma adaugam si faina amestecata cu praful de copt..,continuand sa amestecam usor ..
Scoatem forma din cuptor,turnam blatul peste fructe...intindem pe toata suprafata..
Un deliciu... Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara&Miki...:*
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!!
Pup..
arata demential si parca un iz de gutui tot a ajuns la mine :)
RăspundețiȘtergereMa gandeam eu ca sigur o sa ajunga dincolo de monitor..:))..,aroma asta unica..
RăspundețiȘtergereO saptamana buna!
Ce buna si aromata trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereArata senzational!
Multumesc Miha..:*
RăspundețiȘtergereEste foarte aromata,iar in combinatie cu acel caramel format...un deliciu..:)
O zi buna!
salut.Imi place reteta.Am cautat pe net reteta de prajitura cu gutui si asta e cea mai pe gustul meu.Insa am o intrebare..nu cumva faina este pera putina?te rog spune-mi daca ma insel ca sa stiu ce fac.thanks
RăspundețiȘtergereSalut!Nu este putina faina,eu am mentinut proportiile astea,si a iesit perfect..intradevar lingurile de faina trebuie sa fie cu varf..:))..Daca vrei poti incerca si blatul asta, pentru prajituri cu fructe de aici:
RăspundețiȘtergerehttp://danasb.blogspot.com/2011/09/prajitura-cu-prune.html
Iti multumesc pt vizita!!
O zi buna!!
A iesit super, am avut cateva emotii pentru ca reteta era total diferita de alte retete gasite pe net, dar rezultatul a fost garantat. Multumesc frumos pt reteta !
RăspundețiȘtergereAmalia,ma bucur tare mult ca ti-a placut cum a iesit...si noua ne place mult prajitura asta,chiar ieri am facut si eu cu mere in locul gutuilor si peste gem am pus si nuca maruntita...o bunatate..:))Iti multumesc si eu pt vizita...
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa!!