Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru crusta:
-400 gr.faina alba
-100 gr unt
-4 linguri apa rece.
-1 lingura zeama de lamaie
Pentru umplutura si decor:
-1 kg prune (700 gr pentru umplutura..si 300 gr pentru decor)
-200 gr zahar
-200 gr miez de nuca
Mod de preparare:
Pregatim aluatul de tarta in felul urmator:amestecam faina cu untul,apa si zeama de lamaie.Framantam bine pana se omogenizeaza,dupa care il punem in frigider pentru cel putin 1 ora.
Intre timp,pregatim fructele...le spalam ,le curatam de codite... 300 gr de prune le punem deoparte pentru decor...,iar celor 700 gr prune le scoatem samburii.
Pregatim din cele 700 gr prune si cele 200 gr zahar,un piure de prune...aceasta operatiune o puteti executa cu blender,mixer...etc..etc..
Pregatim forma de tarta rotunda..o tapetam cu unt...intindem o foaie,o asezam bine pe forma tartei.
Adaugam piureul de prune ,nivelam pe toata suprafata formei..
Prunele pentru decor,le taiem in jumatati...asezandu-le cu scobitura in sus..una langa alta...in piureul de prune..
In locul samburelui, se pun nucile...se presara pe fiecare miez de nuca,zahar tos si scortisoara..
Se da la cuptor la foc moderat pentru 30-40 minute in functie de tipul cuptorului,pana se rumeneste uniform.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu